Baby Basil – Day 6

The best part about blogging is that I have an online journal with pictures chronicling my life. Granted my blog only involves food, but generally food makes an appearance in every important event in my life.

I figured I can keep record of my baby basil’s growth via this blog too. I believe this is the first time I’m growing them from seeds and there’s something so magical about the anticipation of seeds sprouting from the dirt.

Advertisements

7 Responses to “Baby Basil – Day 6”


  1. 1 Er August 4, 2010 at 3:24 pm

    So cute you’re baby basil! It’ll be neat to see how it progresses…thanks for putting it up on the blog! 😉

    • 2 honolulueats August 5, 2010 at 3:28 pm

      Thanks! They are pretty cute. At this stage, they grow super fast so every morning they’re bigger than the day before.

  2. 3 せっちゃん August 4, 2010 at 9:57 pm

    バジルの赤ちゃんたち、かわいい!成長が毎日楽しみだね。私はネギをプランターに植えていても枯らしてしまうほど植物のお世話はヘタですが、今年は友だちがたくさんバジルを分けてくれたので愛ちゃんのお母さんのレシピでペストソースを作り、とてもおいしくできましたよ。愛ちゃんはこのバジルをどんな料理に使いますか?

    • 4 honolulueats August 5, 2010 at 3:30 pm

      私も育てる植物は全部いずれかは死んじゃうけどバジルは比較的長生きしてくれます。ペストソースいいなあ。ペストソース作れるまで大量には収穫できないだろうな。私はサラダやパスタに入れたりします。

  3. 5 おかあさん August 6, 2010 at 6:33 pm

    バジルの芽、かわいいね。 プラスティックの入れ物にいれてるようだけど、底に穴あけた? そうしないと、根腐れ起こして死んじゃうよ。 バジルはふつう、どんどん成長するから、4,5本もあれば、ペストソースが作れるよ。 でも、その容器じゃ小さすぎるから、本葉が2,3枚出たら、もっと大きなプランターか地面に植え替えるといいよ。

    • 6 honolulueats August 7, 2010 at 11:57 am

      はい、空ヨーグルトの入れ物の底にフォークで穴をあけました。もう少し大きくなったら植え替えます。でもその前に間引き?しなくちゃいけないんでしょ?

  4. 7 おかあさん August 8, 2010 at 1:04 am

    間引きは、互いに触れ合って成長を阻害し合わない様にするのが目的なので、最終的には容器の中に何本かは残せるんじゃない? それからそれらを移植したらいいよ。


Comments are currently closed.



August 2010
S M T W T F S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Recent Comments

Archive


%d bloggers like this: